LTO+prijst+doortastenheid+en+kennis+van+voorzitter+Maat
Nieuws
© Dirk Hol

LTO prijst doortastenheid en kennis van voorzitter Maat

LTO Nederland neemt 'met het grootste respect' afscheid van voorzitter Albert Jan Maat. Dat zei waarnemend Léon Faassen tijdens de officiële afscheidsbijeenkomst in Den Haag. Hij prees de doortastendheid en de dossierkennis van Maat.

Na 9,5 jaar voorzitterschap van LTO Nederland heeft Maat die functie per 1 oktober overgedragen. Faassen, voorzitter van de Limburgse Land- en Tuinbouwbond en vice-voorzitter van LTO Nederland, neemt de functie tot 1 januari waar. Daarna treedt de Groningse akkerbouwer Marc Calon aan als nieuwe LTO Nederland-voorzitter.

Faassen sprak waardering uit voor de gedrevenheid die Maat als voorzitter heeft getoond. Daarbij wist hij geduld op te brengen als niet iedereen binnen de LTO-organisatie direct op hetzelfde spoor zat. 'Respect- en begripvol, met een flinke dosis humor, wist je tot resultaten te komen.' Centraal stond steeds de drang van Maat om de land- en tuinbouw de plek te geven die de sector verdient.

Voorzitterschap was voorrecht

De scheidende voorzitter reageerde dat hij het als 'een voorrecht' heeft beschouwd om de Nederlandse boeren en tuinders te mogen vertegenwoordigen in de Haagse en Brusselse arena en in andere landen overal ter wereld. Hij roemde de leden van de LTO-organisaties die het mogelijk maken het platteland een stem en een gezicht te geven. 'Hun inbreng is van onschatbare waarde', aldus Maat.

Afsluitend wenste hij Faassen en Calon alle goeds met het leiden van LTO Nederland. 'Doe je best voor de boeren en tuinders, want het is meer dan de moeite waard', gaf Maat hen mee.

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  4° / -1°
  20 %
 • Dinsdag
  6° / 1°
  20 %
 • Woensdag
  5° / 1°
  20 %
Meer weer