Maat+bij+afscheid+benoemd+tot+officier+Oranje+Nassau
Nieuws
© Dirk Hol

Maat bij afscheid benoemd tot officier Oranje Nassau

Albert Jan Maat is benoemd tot officier in de Orde van Oranje Nassau. De Koninklijke onderscheiding werd dinsdag in Den Haag uitgereikt door staatssecretaris Martijn van Dam (EZ) tijdens het officiële afscheid van Maat als voorzitter van LTO Nederland.

Volgens Van Dam is het officierschap een waardering voor de manier waarop Maat zich heeft ingespannen ten bate van de samenleving. Bovendien stimuleerde hij ook anderen om in actie te komen voor belangen die verder gaan dan eigen huis of erf. De staatssecretaris noemde de scheidende LTO-voorzitter een 'verdediger van het poldermodel' die steeds ging voor het haalbare. 'Maar daarvoor vocht je dan ook als een leeuw.'

Van Dam vindt het spijtig dat Maat nu vertrekt bij LTO. 'We hebben maar kort kunnen samenwerken. Dat zint me niks. Ik was graag doorgegaan met onze gesprekken.' Hij benadrukte dat er weliswaar verschillen van inzicht waren, maar dat de inbreng van LTO steeds serieus wordt genomen bij het vaststellen van het kabinetsbeleid. 'LTO is een onmisbare gesprekspartner voor de overheid.'

Bevlogenheid

De staatssecretaris stelde dat Maat zijn rol als LTO-voorzitter 'met verve' en met 'bevlogenheid' heeft vervuld. 'Je hebt steeds alle belangen gewogen en de verschillende stromingen recht gedaan. En je hebt je achterban geduldig meegenomen naar nieuwe tijden', aldus Van Dam.

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  6° / 0°
  20 %
 • Dinsdag
  9° / 1°
  85 %
 • Woensdag
  8° / 7°
  95 %
Meer weer