HAS+gaat+innovatief+ondernemen+met+natuur
Nieuws
© Straatkaart

HAS gaat innovatief ondernemen met natuur

Provincie Noord-Brabant en HAS Hogeschool zetten een lectoraat over verdienmogelijkheden voor natuur en landschap en het toepassen ervan in de agrarische praktijk.

Het lectoraat 'Innovatief ondernemen met natuur' moet een bijdrage leveren aan het verbreden van de waarde en gebruik van de natuur. Het lectoraat wordt ingesteld voor de periode 2016-2020.

De HAS stelt dat in de agrofoodsector allerlei innovatieve duurzame bedrijfsmodellen ontstaan die gebaseerd zijn op het principe 'people, planet en profit'. Ook richten die zich op het sluiten van kringlopen, duurzaam beheer van water en bodem en het verhogen van de natuurkwaliteit op het bedrijf. Deze innovatieve natuurvriendelijke landbouwsystemen bieden volgens de Brabantse hogeschool goede kansen voor integratie met het provinciale natuurnetwerk.

Opschaling

Het lectoraat 'Innovatief ondernemen met natuur' moet een bijdrage leveren aan de opschaling van deze natuurvriendelijke landbouwsystemen en reikt nieuwe, aanvullende combinaties van landbouw en natuur aan. Ook kunnen ze een prominentere rol spelen in de circulaire economie, de biobased economy, duurzame energie, de agrofoodketen en bij zorg en volksgezondheid, meldt de HAS.

Het nieuwe lectoraat wordt voornamelijk gelinkt aan de opleidingen Management van de Leefomgeving, Milieukunde en Toegepaste Biologie. De instelling is inmiddels met de werving van een lector gestart en hoopt zo snel mogelijk met het lectoraat te kunnen starten.

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  13° / 8°
  80 %
 • Zaterdag
  14° / 8°
  70 %
 • Zondag
  16° / 9°
  70 %
Meer weer