Omroep+Max+neemt+temperatuur+op
Nieuws
© Eigen foto

Omroep Max neemt temperatuur op

Omroep Max dook dinsdag, met 31,1 graad Celsius de warmste dag ooit gemeten in De Bilt, de varkensstal in bij Elly Michiels-Fleuren in Melderslo. 'Best spannend', reageert Elly Michiels. Positieve aandacht kan de varkenshouderij altijd gebruiken.

Maar het luistert volgens Michiels kritisch hoe een onderwerp wordt gebracht, weet de actieve twitteraarster als geen ander. 'Je probeert zo goed mogelijk uit te leggen hoe je probeert hittestress bij je dieren te voorkomen. Maar wanneer doe je dat goed?'

Het item duurde bij Omroep Max anderhalve minuut, 30 seconden langer dan de afgesproken 60 seconden. In die tijd bracht Omroep Max de ondernemer en actieve varkens in beeld. Een reëel plaatje, niet mooier dan het is.

Dat dat goed is overgekomen blijkt uit de vele reacties die Michiels in de dagen na de uitzending kreeg: die waren unaniem positief.

Verneveling

De familie Michiels bouwde in 2011 een nieuwe vleesvarkensstal met vernevelingsinstallatie. Die is gekoppeld aan de klimaatcomputer. Stijgt de buitentemperatuur boven de 30 graden, dan schakelt de installatie automatisch in. 'De stal is goed geïsoleerd. Dat zorgt al voor een buffer. En met de vernevelingsinstallatie houden we de temperatuur goed in de hand.'

In Melderslo bereikte de temperatuur woensdag met 33 graden een hoogtepunt. Donderdag was het minder tropisch en zakte het kwik naar 25 graden.

Weer

 • Dinsdag
  10° / 4°
  70 %
 • Woensdag
  9° / 8°
  70 %
 • Donderdag
  8° / 8°
  50 %
Meer weer