Veehouders nemen maatregelen tegen de hitte

Door de tropische temperaturen in Nederland nemen veehouders maatregelen om de dieren de hitteperiode zo comfortabel mogelijk te laten doorkomen.

Varkenshouder Evert Liefting uit Nijkerk heeft meerdere maatregelen genomen. Zo wordt de binnenkomende lucht in de stal eerst verneveld met water wat de temperatuur ongeveer drie graden terug moet brengen.

Bij de luchtinlaat van de kraamstal komt de binnenkomende lucht ook in contact met water wat ook een verkoelende werking moet hebben.

#geenhittestress

Via #geenhittestress plaatsen veehouders deze week foto’s en filmpjes op Twitter om te laten zien welke maatregelen ze nemen tegen de warmte. Liefting: ‘Als veehouderijsector zetten we ons allemaal in om, met wat voor een weer dan ook, perfect te zorgen voor de dieren en dat mag best bekend worden.

Weer

 • Zondag
  4° / 0°
  20 %
 • Maandag
  4° / -2°
  20 %
 • Dinsdag
  5° / -1°
  40 %
Meer weer