Erik Back kwartiermaker Engbertsdijksvenen

LTO Noord maakt een plan van aanpak voor het gebiedsproces rond Natura 2000-gebied Engbertsdijksvenen. Erik Back wordt kwartiermaker.

Een en ander is een vervolg op de gebiedsverkenning die door Samen Werkt Beter eerder is opgesteld.

Veengebied

Engbertsdijkvenen is een restant van een groot voormalig veengebied. Het gebied kent een bijzondere kern van hoogveen. Het beheerplan voor dit Natura 2000 gebied is opgesteld door het ministerie van Economische Zaken en in juni in werking getreden.

De volgende stap was het vinden van een deskundige partij die goed thuis is in het gebied om het plan van aanpak voor de planfase vorm te geven en met alle betrokken partijen de gesprekken op te starten. Nadat het plan van aanpak uitgewerkt is, wordt bekeken welke partij het meest geschikt is om het gebiedsproces verder te trekken.

Samenwerking

Gedeputeerde Hester Maij van de Provincie Overijssel is content met de rol die LTO Noord neemt in deze fase van het gebiedsproces: 'Ik ben blij dat LTO Noord de taak van kwartiermaker voor Engbertsdijksvenen op zich neemt. Samenwerking is van groot belang, dat blijkt in alle Natura 2000 gebieden. De ervaring van LTO Noord bij Springendal geeft vertrouwen dat we ook hier tot een goede oplossing kunnen komen voor alle betrokkenen.'

Juiste partij

Ook LTO Noord is tevreden. Ben Haarman, voorzitter regiobestuur Oost van LTO Noord: 'Als organisatie staat LTO Noord dicht bij een grote groep belanghebbenden in het gebied. Wij zijn ervan overtuigd dat LTO Noord de juiste partij is om verschillen te overbruggen en partijen bij elkaar te brengen. Voor we beginnen met het schrijven van het plan van aanpak gaan wij met alle partijen in gesprek. We willen eerst horen en voelen wat er speelt in het gebied, dat is voor het proces van cruciaal belang.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  21° / 11°
  20 %
 • Maandag
  25° / 11°
  20 %
 • Dinsdag
  22° / 15°
  50 %
Meer weer