Weer nieuw rapport Engbertsdijksvenen

Als er ten oosten van Engbertsdijksvenen een bufferzone wordt aangelegd, zullen de natuurwaarden in dat Natura 2000-gebied achteruit gaan.

Weer+nieuw+rapport+Engbertsdijksvenen
© Tweeluik Fotografie

Dat staat in het nieuwste rapport over het Natura 2000-gebied Engbertsdijksvenen in Noordoost-Twente. Het gaat dit keer om een ecologische verkenning, uitgevoerd door Buro Bakker uit Assen in opdracht van Platform Engbertsdijksvenen.

Het rapport werd donderdagavond aangeboden aan Europarlementariër Annie Schreijer-Pierik, die een werkbezoek aan het gebied bracht.

Verdroging

Het hoogveengebied Engbertsdijksvenen heeft te maken met verdroging. Om die verdroging tegen te gaan, staat een bufferzone op landbouwgrond gepland, ten oosten van het natuurgebied.

Daar moet het waterpeil omhoog, met alle gevolgen van dien voor de boeren. Maar uit het nieuwste rapport blijkt dat de bufferzone natuurwaarden in het natuurgebied ernstig aantast.

Te complex

Ook blijken nut en noodzaak van de bufferzone onduidelijk. 'Het is te complex om zomaar in dit gebied aan de slag te gaan', zegt voorzitter Erik Back van LTO Noord Overijssel.

• Lees meer hierover deze zaterdag in Nieuwe Oogst, editie Midden

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  14° / 7°
  70 %
 • Maandag
  15° / 6°
  20 %
 • Dinsdag
  18° / 6°
  40 %
Meer weer