Dijksma: natuurdoelen Europees bekijken

Nederland wil de mogelijkheid bekijken om natuurdoelen op Europees niveau in te vullen. Dat laat staatssecretaris Sharon Dijksma (EZ) weten.

Dijksma%3A+natuurdoelen+Europees+bekijken
© Hans Menop

Nederland is druk bezig met een 'fitnesscheck' van de Vogel-en habitatrichtlijn. Daarbij wordt, op Europees niveau, bekeken of de richtlijn nog wel voldoet om natuurdoelen zo goed mogelijk in te vullen.

En er is wat te verbeteren, blijkt uit een brief die Dijksma deze week aan de Tweede Kamer stuurde. De bewindsvrouw wil bekijken of Europese biodiversiteitsdoelen te halen zijn door een betere samenwerking tussen landen in Europa.

Korhoen

Dijksma noemt het voorbeeld van het behoud van soorten als de korhoen en de ontwikkeling van hoogveen, zoals bij Engbertsdijksvenen.

Voor het realiseren van deze doelen kunnen we ook kijken of we dat op Europees niveau kunnen realiseren, meent de staatssecretaris.

Habitatbanking

Henk Ormel van Platform Engbertsdijksvenen is blij met deze benadering. 'We pleiten al langer voor een systeem van habitatbanking.'

Daarbij kan volgens hem Nederlands geld worden gebruikt om elders een bepaalde habitat te beschermen. 'Dat is veel efficiënter dan te proberen een type habitat in Nederland op te zetten.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
  • Dinsdag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer