Eerste+verkenning+Engbertsdijksvenen
Nieuws
© Tweeluik Fotografie

Eerste verkenning Engbertsdijksvenen

Boeren en andere bewoners rond Natura 2000-gebied Engbertsdijksvenen ervaren de natuurdoelen en de maatregelen om die te behalen, als een opdracht van buitenaf. Dat blijkt uit een tussenrapportage.

Omwonenden van Engbertsdijksvenen willen betrokken worden, hun kennis over het natuurgebied in kunnen brengen en meedenken over oplossingen.

Verkenning

Er is begin 2015 een verkenning gestart naar de wijze waarop de beoogde maatregelen in samenwerking met het gebied kunnen worden uitgevoerd.

De verkenning levert een plan van aanpak op voor het maken van een gebiedsplan en moet op 1 februari 2016 klaar zijn. Vorige maand werd de tussenrapportage gepubliceerd.

Grote huiskavels

Daaruit blijkt verder dat de te verwachten vernatting mogelijk agrarische bedrijven met grote huiskavels direct grenzend aan het reservaat raakt.

Boeren vragen zich af of die vernatting kan worden afgewenteld. Mocht dat niet lukken dan willen ze weten wat er dan nog wel en wat er niet kan en hoe de schade wordt gecompenseerd.

Omwonenden

Omwonenden zijn ook onzeker over mogelijke vernatting van kruipruimtes, tuinen en dergelijke. Ook zij hebben vragen over hoe met de effecten van de maatregelen wordt omgegaan.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  22° / 13°
  50 %
 • Zondag
  27° / 15°
  30 %
 • Maandag
  28° / 15°
  50 %
Meer weer