Afschot+optie+zwijnen+Engbertsdijksvenen
Nieuws
© Tweeluik Fotografie

Afschot optie zwijnen Engbertsdijksvenen

Wilde zwijnen in natuurgebied Engbertsdijksvenen mogen in het uiterste geval worden afgeschoten, maar alleen als andere beheermaatregelen niet helpen.

Dat is gisteren afgesproken door provincie Overijssel, Staatsbosbeheer en boeren met grond in de omgeving van het natuurgebied.

Preventief

Bij het beheer van de populatie wilde zwijnen in de Engbertsdijksvenen wordt in eerste instantie gedacht aan preventieve maatregelen, zoals het plaatsen van elektrische rasters die voorkomen dat de dieren het landbouwgebied in kunnen.

Als dat niet effectief blijkt, mogen de dieren worden afgeschoten op de plaatsen waar schade wordt aangericht. Boeren in de buurt van het het natuurgebied klagen al lange tijd over de overlast door wilde zwijnen.

Nulstand

Provincie Overijssel hanteert de nulstand voor wilde zwijnen, omdat ze gevaar opleveren voor het verkeer en schade toebrengen aan de landbouw. Maar via de Duitsland trekken de dieren toch de Overijsselse grens over.

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  4° / -1°
  10 %
 • Woensdag
  5° / 1°
  10 %
 • Donderdag
  8° / 4°
  70 %
Meer weer