Bemester+van+Fliegl+is+breed+in+te+zetten
Nieuws
© Nieuwe Oogst

Bemester van Fliegl is breed in te zetten

De schijven van de bemester van Fliegl zijn horizontaal en verticaal in te stellen. Dit maakt de machine geschikt voor gras- en bouwland op verschillende grondsoorten.

De bemester van Fliegl uit het Duitse Mühldorf is bij onze oosteburen al langer in gebruik. De afstand van de schijven is daar 30 centimeter. Voor Nederland is een machine gemaakt met een onderlingen afstand van 20 centimeter.

'Doordat de schijven in twee richtingen zijn te verstellen, heeft de gebruiker alles zelf in de hand. Door de schijven schuiner te plaatsen, is de woelende werking van de machine te versterken', legt Ludo Pauwels van Fliegl uit.

Ovale verdeler

De ovale verdeler boven de bemestingselementen is ovaal van vorm en heeft een hydraulisch aangedreven (scherpe) vijzel. Deze constructie houdt de gatens schoon en snijdt lang materiaal door.

'Door de verdeler zijn de slangen naar de bemestingselementen relatief kort en dat komt een egale verdeling van de drijfmest ten goede. Vier zware wielen en zware bladveren per schijf zorgen voor een goede bodemvolging.

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  19° / 11°
  20 %
 • Dinsdag
  20° / 10°
  20 %
 • Woensdag
  21° / 12°
  50 %
Meer weer