New+Holland+geeft+de+BigBaler+een+Plus
Nieuws
© Hendrik Begeman

New Holland geeft de BigBaler een Plus

New Holland heeft de BigBalers 1270 en 1290 opgewaardeerd met een Plus, dat ook wordt toegevoegd aan hun typeaanduiding.

Bij de Plus is het perskanaal 80 cm langer is geworden waardoor de persdichtheid tot 10 procent is verhoogd. Voor deze ingreep zijn zowel het perskanaal als de perswagen of plunjer verzwaard. Hierdoor is het zwaartepunt ook anders komen te liggen en is de as of tandemas verder naar achteren geplaatst.

De breedte van de pers zelf is vergroot van 2,55 naar 2,80 meter waardoor er meer ruimte is ontstaan tussen het perskanaal en de touwbakken zodat de pers gemakkelijker is te reinigen. Met IntelliCruise kan de pers de rijsnelheid van de trekker aansturen mits deze is uitgerust met isobus klasse III.

De opgewaardeerde BigBalers 1270 en 1290 zijn te zien op AgroTechniek Holland in Biddinghuizen.

Hendrik Begeman

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  19° / 11°
  20 %
 • Dinsdag
  20° / 10°
  20 %
 • Woensdag
  21° / 12°
  50 %
Meer weer