Veenhuis Nutriflow wint innovatieprijs ATH

De vakjury heeft unaniem de innovatieprijs Bronzen Sikkel op AgroTechniek Holland (ATH) toegekend aan Nutriflow van Veenhuis Machines. Oud-landbouwminister Cees Veerman reikte de prijs uit.

Veenhuis+Nutriflow+wint+innovatieprijs+ATH
© nieuwe oogst

'Precisiebemesting voor vloeibare organische mest, waarmee mest optimaal wordt benut door de mogelijkheid fosfaat en stikstof tegelijk optimaal toe te dienen, zodat perfecte egale basisbemesting wordt toegediend. Kortom met nog meer precisie mest toedienen, een innovatie die de Bronzen Sikkel 2016 verdient', aldus de jury.

De innovatieprijs is uitgereikt op de eerste dag van ATH in Biddinghuizen. De vakjury bekeek ruim tachtig innovatieve inzendingen en beoordeelde in welke mate ze vernieuwend en onderscheidend zijn voor de toekomst van de agrarische sector.

Tweede en derde prijs

De jury kende een tweede prijs toe aan Innovado van Schuitemaker Machines, want 'deze nieuwe Innovado is een praktijkrijp totaalsysteem dat autonoom van kuil tot voerhek opereert en vernieuwend is qua mengmethode, mengkuip en hogere veiligheid voor mens en dier'.
De derde prijs was voor Duport met de Nutrishot Precisiebemester voor het nauwkeurig toedienen van meststoffen in open teelten, in de rij direct bij het gewas waarbij middels sensortechnologie de dosis per gewas bepaald kan worden.

De overigen genomineerden waren Agrifac met FastFoldPlus, Bird Control Group met vogelverjaagsysteem Agrilaser Autonomic, Heftruckcentrum Post met het kantelmechanisme Vegniek Vooroverkantelaar, Jules Energy met het Slim online energie platform, Kamps de Wild met de Claas Shredlage, Krone met de Quick Change, New Holland met de IntelliCruiseTM, Wingsprayer met de Verticale Wing en Zuidberg Frontline Systems met de CVT front PTO.

Praktisch toepasbaar

'De innovaties zijn interessant voor zowel boeren als loonwerkers en een mooie combinatie van hightech en praktisch toepasbaar. Het zijn opvallend veel mooie Nederlandse inzendingen, hetgeen bevestigt dat Nederland een goede positie heeft binnen de mondiale ontwikkelingen van de landbouwmechanisatie', aldus jury.

De vakjury bestaat uit Gertjan Zevenbergen (AgriMedia/Landbouwmechanisatie en Veehouderij Techniek), Frits Huiden (Reed Business/TREKKER en Boerderij), Toon van der Stok (CUMELA/Grondig), Hessel Doornbos (Agrio/AgraPower/trekkerweb.nl) en Han Reindsen (LTO/Nieuwe Oogst).

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  21° / 11°
  20 %
 • Maandag
  25° / 11°
  20 %
 • Dinsdag
  22° / 15°
  50 %
Meer weer