Q%2Dserie+opvolger+van+Vervaet+Beet+Eater+617
Nieuws
© Nieuwe Oogst

Q-serie opvolger van Vervaet Beet Eater 617

De Vervaet Beet Eater 617 maakt na 23 jaar plaats voor de Q-serie. De rooier heeft meer capactieit, een nieuwe motor (Tier IV) en de wielen rijden over de volle breedte.

De Q-serie bietenrooier is modulair ontworpen. De klant kan kiezen uit drie ontbladeraars, twee type rooiers, vier reinigingsmodules en twee bunkermaten (16 en 21 ton). Daarnaast is de elevator verbreed van 80 naar 100 centimeter.

De lossen van de bunker gebeurt aan de voorkant van de rooimachine. Dit zorgt voor goed zicht op het werk. De hoogte van de losklep kan variëren van 1,90 tot 4,00 meter. Platen aan de zijkant van de losklep voorkomt verlies van bietenpunten.

De achterwielen van de rooier zitten op een draaikrans en dat zorgt er voor dat de machine scherp stuurt. Aan de voorkant van de machine zijn rupsen te monteren. Om ruimte te maken, kan de hele rooieenheid zo'n 20 centimeter naar voren.

De Q 616 rooiemachine die op AgroTechniek Holland staat is pas vorige week vrijdag uit de fabriek gereden. 'Op het oog is de machine gereed. Voordat we de machine testen, moeten we de rooier nog wel afstellen', zegt Robin Veraet, samen met broer Edwin eigenaar van het bedrijf.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  15° / 11°
  50 %
 • Donderdag
  16° / 10°
  20 %
 • Vrijdag
  17° / 11°
  70 %
Meer weer