Lowlands-urine wordt kunstmest

De urine van de festivalgangers op Lowlands dat van 19 tot en met 21 augustus 2016 in Biddinghuizen plaatsvond, is niet in het riool verdwenen, maar wordt door Waterschap Vallei en Veluwe gerecycled tot kunstmest.

Lowlands%2Durine+wordt+kunstmest
© Archief

Het festival trok dit jaar ruim 50.000 bezoekers, goed voor bijna 2,5 miljoen liter spoelwater. Waterschap Zuiderzeeland en Waterschap Vallei en Veluwe werkten samen om het afvalwater te verwerken.

Een deel is via een persleiding afgevoerd naar de afvalwaterzuiveringsinstallatie in Dronten. Een ander deel van het spoelwater werd overgebracht naar de Energie- en Grondstoffenfabriek in Apeldoorn, waar Waterschap Vallei en Veluwe fosfaat wint uit poep en urine en er terplekke hoogwaardige en milieuvriendelijke kunstmest van maakt, bruikbaar in de land- en tuinbouw.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  8° / 0°
  10 %
 • Dinsdag
  5° / -3°
  10 %
 • Woensdag
  6° / -6°
  10 %
Meer weer