Lowlands%2Durine+wordt+kunstmest
Nieuws
© Archief

Lowlands-urine wordt kunstmest

De urine van de festivalgangers op Lowlands dat van 19 tot en met 21 augustus 2016 in Biddinghuizen plaatsvond, is niet in het riool verdwenen, maar wordt door Waterschap Vallei en Veluwe gerecycled tot kunstmest.

Het festival trok dit jaar ruim 50.000 bezoekers, goed voor bijna 2,5 miljoen liter spoelwater. Waterschap Zuiderzeeland en Waterschap Vallei en Veluwe werkten samen om het afvalwater te verwerken.

Een deel is via een persleiding afgevoerd naar de afvalwaterzuiveringsinstallatie in Dronten. Een ander deel van het spoelwater werd overgebracht naar de Energie- en Grondstoffenfabriek in Apeldoorn, waar Waterschap Vallei en Veluwe fosfaat wint uit poep en urine en er terplekke hoogwaardige en milieuvriendelijke kunstmest van maakt, bruikbaar in de land- en tuinbouw.

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  16° / 10°
  20 %
 • Vrijdag
  17° / 11°
  70 %
 • Zaterdag
  16° / 11°
  90 %
Meer weer