Grana's Pie 2 mooiste koe in Hellevoetsluis

Grana's Pie 2 is zaterdag 13 augustus tijdens de Fokveedag Hellevoetsluis verkozen tot de mooiste koe van de Zuid-Hollandse Eilanden.

Grana%27s+Pie+2+mooiste+koe+in+Hellevoetsluis
© Gertjan Zevenbergen/Fokveedag Hellevoetsluis

Daarmee is het melkveehouder Jan Willem Hoftijzer uit Zwartewaal gelukt om de wisselbokaal voor de mooiste koe van de Zuid-Hollandse Eilanden weer te veroveren. De 4-jarige Grana’s Pie 2 werd eerder op de dag al kampioene in de middenklasse.

‘Een koe met veel diepte en openheid, een super uier en best beenwerk’, oordeelde de tweekoppige jury, die bestond uit fokkerijspecialist Jorien Vosman uit Rijssen en melkveehouder Gerrit van der Kolk uit Wierden.

Uierkampioene

‘Dit is zoals je een moderne melkkoe wilt zien’, aldus Van der Kolk. Haar goede uier was reden genoeg om haar ook tot uierkampioene in haar leeftijdsrubriek uit te roepen.

Grana's Pie 2 versloeg in die categorie Frida 169. Een koe van melkveehouder Swank uit Nieuw Beijerland. Overigens is de naam Grana's Pie geen onbekende voor bezoekers van de Fokveedag Hellevoetsluis. Twee jaar geleden, in 2014 werd haar moeder, Grana's Pie ook verkozen tot mooiste koe van de Zuid-Hollandse Eilanden.

Vijfduizend

Het mooie weer, de zon scheen maar niet te fel, zorgde ervoor dat er weer ruim 3.500 betalende bezoekers naar de 58e aflevering van de Fokveedag Hellevoetsluis bezochten. Inclusief kinderen en donateurs waren er ruim vijfduizend mensen aanwezig.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Woensdag
    10° / 2°
    70 %
  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    11° / 2°
    50 %
Meer weer