Supermarkten+zetten+in+juni+weer+meer+om
Nieuws
© Albert Heijn

Supermarkten zetten in juni weer meer om

Supermarkten boekten in juni 2,6 procent meer omzet dan in dezelfde maand vorig jaar. Dit is mede te danken aan een betere spreiding van de verkoopdagen, meldt het CBS.

De omzet van alle winkels in voedings- en genotmiddelen was in juni 2,6 procent hoger dan een jaar eerder. Het volume van het aantal verkochte producten groeide met 0,8 procent en de boodschappen waren gemiddeld 1,7 procent duurder.

In mei moesten de supermarkten nog een omzetdaling van 1,3 procent verwerken. In juni kwam de groei uit op 2,6 procent. De groei is mede te danken aan een gunstige spreiding van de verkoopdagen. Juni had in 2016 ten opzichte van vorig jaar een woensdag en een donderdag meer en een maandag en een dinsdag minder. Gecorrigeerd hiervoor was de omzet in juni ongeveer hetzelfde als een jaar eerder.

Online

Uit de CBS-cijfers blijkt dat de gestage en snelle groei van het online winkelen in Nederland flink doorzet. De reguliere non-foodwinkels realiseerden in mei een omzetgroei van 0,6 procent. De verkopen namen met 0,7 procent toe. Ter vergelijking: in de webwinkels steeg de omzet in juni met 19 procent en het verkoopvolume met 24 procent.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  19° / 9°
  40 %
 • Zondag
  19° / 10°
  10 %
 • Maandag
  21° / 8°
  10 %
Meer weer