Snijbloemen+zijn+duur+in+juli
Nieuws
© Nieuwe Oogst

Snijbloemen zijn duur in juli

De gemiddelde prijzen voor snijbloemen lag in de eerste twee weken van juli maar liefst 28 procent boven het niveau van vorig jaar.

Volgens FloraHolland hebben de hogere prijzen alles te maken met het uitblijven van het zomerweer begin juli. Vorig jaar was het in dezelfde periode al warm en zonnig, dat gaat meestal ten koste van de vraag naar snijbloemen.

FloraHolland realiseert in de zomerperiode tot dusver een omzetstijging van 14,6 procent. Dit komt vooral voor rekening van de snijbloemen. Bij kamerplanten steeg de omzet met 2,4 procent, als gevolg van een prijsstijging van 3 procent. Wel daalde de aanvoer met 1 procent.

Ook export stijgt

In juni steeg de export van bloemen en planten met 0,9 procent. De planten doen het hier met een plus van 1,6 procent iets beter dan de bloemen. Cumulatief komt de exportstijging voor 2016 op 2,5 procent.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  19° / 7°
  40 %
 • Zondag
  20° / 7°
  10 %
 • Maandag
  22° / 8°
  10 %
Meer weer