Jorrit+Kiewik+nieuwe+directeur+YFM+Nederland
Nieuws
© Jelmer Jeuring - JJ Perspectives

Jorrit Kiewik nieuwe directeur YFM Nederland

Jorrit Kiewik is vanaf 1 augustus 2016 de nieuwe directeur van Youth Food Movement Nederland (YFM). Hij volgt Joszi Smeets op, die de afgelopen twee jaar de jongerenbeweging aanvoerde.

Kiewik (1992) groeide op op een melkveehouderij in Enschede. Tijdens zijn opleiding Agrarisch Ondernemerschap aan de Aeres Hogeschool Dronten werd hij continue geconfronteerd met de knelpunten binnen ons voedselsysteem.

Naast zijn master Applied Communication Science aan de Wageningen Universiteit werkte hij bij Het Portaal als Community Manager aan The Milk Story, een platform dat zich richt op de verduurzaming van de Nederlandse melkveehouderij.

Netwerk

Kiewik heeft het YFM netwerk het afgelopen jaar intensief leren kennen. Hij ging in oktober 2015 mee naar We Feed The Planet, het driedaagse Slow Food Youth Network event op de wereldtentoonstelling in Milaan en doorliep de YFM Academie, de opleiding van YFM.

Daarnaast vertegenwoordigde hij YFM tijdens 'It's the food, my friend!', een jaarlijks terugkerende debatreeks in de Rode Hoed.

Verbindingen

'YFM is een beweging waar koks, producenten en consumenten elkaar inspireren. Er is geen ruimte voor dogma's, maar wel voor verbindingen', zegt Kiewik.

'Met dat gegeven wil ik de komende tijd onze generatie nog meer stimuleren om het voedselsysteem te verbeteren. Wij creëren onze eigen toekomst en hebben samen de kans om deze te vormen.'

Veranderende wereld

Smeets verlaat de YFM. Zij werd in 2014 directeur en richt zich de komende tijd op haar nieuwe bedrijf, Food Hub, dat opleidingen, trainingen en vernieuwende vormen van voedseleducatie maakt om de veranderende wereld van voedsel en landbouw beter te begrijpen.

'Ik ben trots op onze beweging: Na zeven jaar staat YFM bij heel voedsel Nederland op de kaart en overal zijn regionale YFM's actief. De YFM Academie staat steviger dan ooit en het bereik van de #voedselonderwijs campagne laat zien hoeveel impact YFM kan hebben', aldus Smeets.

'Ik weet zeker dat de beweging alleen maar mooier wordt onder leiding van Jorrit. Jorrit heeft als boerenzoon namelijk precies door waar het schuurt in ons voedselsysteem. Hij vertegenwoordigt een nieuwe generatie YFM'ers, het is tijd voor een nieuw hoofdstuk.'

Weer

 • Vrijdag
  22° / 6°
  10 %
 • Zaterdag
  23° / 8°
  10 %
 • Zondag
  23° / 10°
  10 %
Meer weer