'Geen eisen bovenop EU-regels'

Drie jonge CDA-, VVD- en PvdA-kandidaten voor het Europees Parlement zijn het erover eens. Nederland moet geen extra eisen aan de landbouw stellen bovenop de Europese Unie (EU) regels.

%27Geen+eisen+bovenop+EU%2Dregels%27
© Rob Oostwegel

Dat bleek vorige week vrijdag in Maastricht tijdens de debatavond ‘Hameren op Europa, georganiseerd door LTO, LLTB en het Bureau Europa in samenwerking met de Youth Food Movement (YFM).

De kandidaten Jeroen Lenaers (CDA, nummer 2), Jan Huitema (VVD, nummer 6) en Bernard Naron (PvdA, nummer 8) zeiden nationale koppen op EU-regels af te wijzen.

Spanningveld

Tegelijkertijd gaf het drietal aan dat Nederland wel de ruimte moet houden om eigen beleid te maken. 'Daar zit een spanningsveld', luidde de analyse van debatleider Raphaël Hoogvliets van YFM.

De drie kandidaten bevestigden overigens, dat de landbouw hoog op de agenda staat, met name waar het gaat om vergroening en kansen voor jonge agrarische ondernemers.

Stelling

Op de stelling ‘In Nederland is geen plaats voor grootschalige landbouw’ was gedeputeerde Patrick van der Broeck heel uitgesproken.

'De intensieve veehouderij hoort bij Limburg. Die heeft het op dit moment niet gemakkelijk. Maar ik zie het wel als een blijvende agrarische deelsector.'

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  18° / 7°
  10 %
 • Dinsdag
  19° / 8°
  10 %
 • Woensdag
  20° / 14°
  20 %
Meer weer