Termijnmarkt veert op na vlotte daling

De aardappeltermijnmarkt heeft de verliesname van de afgelopen periode voorlopig verwerkt. Wel blijft de markt nerveus vanwege onzekerheid over de komende oogst.

Termijnmarkt+veert+op+na+vlotte+daling
© Nieuwe Oogst

Na een snelle daling de laatste weken van het aprilcontract 2016 op de aardappeltermijnmarkt tot 17,50 euro is er sprake van herstel vanaf eind vorige week. Vandaag steeg de notering opnieuw tot boven 19,50 euro per 100 kilo.

Veel aanbod

Vanwege het niet doorzetten van de hittegolf in West-Europa was er de afgelopen periode veel aanbod op de termijnmarkt. Dat verklaart de vlotte daling van de notering voor de fritesaardappelen van oogst 2016.

Volgens beursmakelaar De Vries & Westermann blijft de aardappelmarkt nerveus vanwege de wisselende groeiomstandigheden. De hoofdoogst in de meeste teeltgebieden in Noordwest-Europa kan de neerslag van de laatste periode overigens goed gebruiken.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  10° / 2°
  10 %
 • Maandag
  10° / -2°
  0 %
 • Dinsdag
  9° / -2°
  10 %
Meer weer