Regen+drukt+termijn+notering+aardappelen
Nieuws
© Nieuwe Oogst

Regen drukt termijn notering aardappelen

Door het regenachtige weer van afgelopen weekend is de notering voor het aprilcontract 2016 op de aardappeltermijnmarkt gedaald tot een niveau van 19 euro per 100 kilo.

Vorige week nog varieerde de notering tussen 21 en 23,50 euro per 100 kilo. Aan het eind van de week echter was er aanmerkelijk minder omzet en kwam er druk op de termijnnotering.

De hoge noteringen waren vooral een gevolg van tegenvallende resultaten van de proefrooiingen in onder meer Nederland en België. Door het aantrekkelijke prijsniveau steeg het aantal aangeboden contracten de afgelopen week tot meer dan zesduizend.

Flauwe stemming

De neerslag zorgt nu voor een flauwe stemming op de termijnmarkt, meldt beursmakelaar De Vries & Westermann. Handelaren lijken af te wachten welke gevolgen de betere vochtvoorziening heeft op de uiteindelijke aardappelopbrengsten.