Eerste fritesnotering gemiddeld 13,25 euro

LNCN (Landbouwbeurs Noord- en Centraal-Nederland) noteerde eerder donderdag in Emmeloord de eerste fritesaardappelen droog uit de schuur op 11,50 tot 14 euro per 100 kilo.

Eerste+fritesnotering+gemiddeld+13%2C25+euro
© Haijo Dodde

Deze notering geldt voor grote partijen fritesaardappelen die bestemd zijn voor verwerking in Nederland, Duitsland en België. De fritesaardappelen voor alle overige bestemmingen zijn genoteerd op 13 tot 15 euro per 100 kilo.

De gemiddelde notering voor deze week is bepaald op 13,25 euro per 100 kilo. Deze prijs wordt doorgegeven aan EEX in Leipzig als organisatie achter de aardappeltermijnmarkt voor het vaststellen van de cashsettlement.

Levering binnen maand

Voor de fritesnotering droog uit de schuur van LNCN geldt dit jaar dat de partijen binnen een maand geleverd moeten worden. Voorheen was dat drie weken.

De beurscommissie in Emmeloord omschrijft de stemming op de markt voor fritesaardappelen als rustig. Volgens beurssecretaris Maas van den Heuvel is er iets meer aanbod dan vraag op dit moment.

Vroeg cashen

'De fritesfabrieken draaien nog veel aardappelen die rechtstreeks afland geleverd worden. Met name vanuit België maar ook vanuit Nederland komen berichten dat aardappeltelers graag willen leveren om vroeg in het seizoen te kunnen cashen en soms ook vanwege twijfels over de kwaliteit', aldus Van den Heuvel.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  10° / -2°
  0 %
 • Dinsdag
  9° / -2°
  10 %
 • Woensdag
  10° / -1°
  10 %
Meer weer