Friese+regeling+bedrijfsverplaatsing+simpeler
Nieuws
© Vidiphoto

Friese regeling bedrijfsverplaatsing simpeler

Provincie Fryslân stelt tot en met 2020 in totaal 7 miljoen euro beschikbaar voor bedrijfsverplaatsing. De regeling wordt daarmee langer opengesteld.

Met die verlenging wil de provincie de procedure versimpelen, zodat niet voor iedere aanvraag de regeling kort opengesteld hoeft te worden.

Tot 1 mei maakten negentien boeren gebruik van de regeling. De provincie keerde in totaal 6,8 miljoen euro uit.

Subsidieverstrekking

De subsidie kan verstrekt worden voor het verplaatsen van bestaande voorzieningen, voor het investeren op de nieuwe locatie of voor investeringen die gepaard gaan met de verplaatsing van de bestaande inventaris.

Verplaatsingskosten worden voor 100 procent gesubsidieerd met een maximum van 100.000 euro, investeringskosten worden voor 40 procent gesubsidieerd met een maximum van 400.000 euro.

Gemaakte kosten

Totaal kan de subsidie maximaal 500.000 euro bedragen, de subsidie wordt berekend op basis van de werkelijk gemaakte kosten.

'Met deze subsidieregeling geven we een impuls aan zowel de gebiedsontwikkeling in Fryslân als ook aan agrarische ondernemers', stelt gedeputeerde Klaas Kielstra.

'Voor agrarische ondernemers is dit een kans om hun bedrijf te verplaatsen naar een gebied waar ze een beter perspectief zien voor de toekomst.'

Weer

 • Zondag
  7° / 3°
  10 %
 • Maandag
  6° / 0°
  10 %
 • Dinsdag
  6° / 1°
  10 %
Meer weer