Bij provincie ligt een wolvendraaiboek klaar

Met een wolvendraaiboek hebben de provincies op een rij gezet wat er moet gebeuren en door wie wanneer in Nederland een wolf wordt gesignaleerd.

Bij+provincie+ligt+een+wolvendraaiboek+klaar
© wolveninnederland

Volgens het Interprovinciaal Overleg IPO zijn de provinciale overheden zo goed voorbereid in het geval de beschermde diersoort de landsgrens weer passeert.

Begin vorig jaar maakte een Duitse wolf nog een uitstapje door Drenthe en Groningen, alvorens weer terug te keren naar zijn oorspronkelijk leefgebied.

Praktijkervaring

Het jaar ervoor werd een dood exemplaar aangetroffen langs een veldweg in de Noordoostpolder. Die gebeurtenissen leverden veel praktijkervaring op over de te nemen stappen en maatregelen, aldus het IPO.

De provincies zijn verantwoordelijk voor het beleid rond wolven en voor het afhandelen van eventuele schades.

Wolvendraaiboek

Het IPO stelde het wolvendraaiboek op in samenwerking met BIJ12/Faunafonds, onderzoeksinstituut Alterra en het ministerie van Economische Zaken.

Vanwege de beschermde status van het dier mag een wolf niet worden gedood, verwond of gevangen.

Hoe provincies en terreinbeheerders dan wel moeten omgaan met wolven, of met de schade die zij veroorzaken, staat nu in het draaiboek beschreven.

Veehouders

In het draaiboek staan ook afspraken over tegemoetkoming in schade veroorzaakt door wolven. Het gaat dan bijvoorbeeld om schade voor veehouders, maar ook voor hobbyboeren.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer