Honderdste+spandoek+tegen+schaliegas+NOP
Nieuws
© Studio Kastermans

Honderdste spandoek tegen schaliegas NOP

Mechanisatiebedrijf Naaktgeboren in Tollebeek kreeg vanmiddag het honderdste spandoek uitgereikt dat zich uitspreekt tegen het boren naar schaliegas in de Noordoostpolder (NOP).

Vertegenwoordigers van Tegengas NOP, waarin LTO Noordoostpolder deelnemer is, overhandigden het spandoek. Dammie Hulsebosch, bedrijfsleider bij Naaktgeboren Mechanisatie, nam het spandoek in ontvangst.

De spandoekenactie is opgezet door Tegengas NOP, het samenwerkingsverband van onder andere BAN (Bedrijven Actief Noordoostpolder), OVG (Ondernemers Vereniging Groendorpen), LTO Noordoostpolder, dorpsbelangen en actiegroepen.

Exporterend gebied

LTO Noordoostpolder wil niet dat in de NOP gaat worden geboord naar schaliegas. 'We zijn een voedselproducerend en exporterend gebied', zegt Inge de Vries van LTO Noordoostpolder.

'We zijn bang dat als in de NOP naar schaliegas wordt geboord, wij onze producten niet meer kwijt kunnen. Er moet hier niet geboord gaan worden, dat levert ons imagoschade op en vervolgschade.'

Bestellen

Spandoeken met de tekst 'Schaliegas NEE! Liever boeren dan boren' of 'Schaliegas laat maar zitten' zijn te bestellen bij Tegengas NOP.

Weer

 • Dinsdag
  15° / 10°
  70 %
 • Woensdag
  17° / 6°
  20 %
 • Donderdag
  17° / 6°
  70 %
Meer weer