Frustratie+over+brief+Twenterand
Nieuws
© de toren

Frustratie over brief Twenterand

Gemeente Twenterand is zelf verantwoordelijk voor de juiste gegevens over agrarische bedrijven ten behoeve van het nieuwe bestemmingsplan buitengebied Twenterand.

Dat schrijft de afdeling Twenterand van LTO Noord in een brief aan het college van burgemeester en wethouders.

Agrariërs in de gemeente kregen een brief met het verzoek om het aantal gehouden dieren in 2015 te vermelden. Wanneer een veehouder geen gegevens aanlevert gaat de gemeente er van uit dat er geen dieren worden gehouden met alle gevolgen van dien.

Raar

De afdeling vindt dit een rare gang van zaken. 'Waarom geen lijst opvragen bij de provincie met verleende Nb-wet vergunningen, aangevuld met gegevens uit het eigen vergunningenbestand en CBS-diertelgegevens? Dan zou je deze gegevens kunnen voorleggen aan de betreffende agrariërs', zegt vice-voorzitter Gerhard Hoff.

Onzeker

De afdeling krijgt signalen dat boeren onzeker zijn over de brief. Hoff: 'Alles wat je invult kan tegen je gebruikt worden. Veel boeren zullen hun adviseurs weer gaan raadplegen, wat weer onnodig geld gaat kosten! Dit roept her en der frustraties op.'

• Meer hierover zaterdag in Nieuwe Oogst, editie midden

Weer

 • Woensdag
  7° / 0°
  30 %
 • Donderdag
  3° / 2°
  80 %
 • Vrijdag
  7° / 5°
  80 %
Meer weer