NVV+keert+niet+terug+in+PAS%2Doverleg
Nieuws
© Roel Wijnen

NVV keert niet terug in PAS-overleg

In tegenstelling tot eerdere berichten is de Nederlandse Vakbond Varkenshouders (NVV) niet teruggekeerd in het reguliere overleg over de Programmatische Aanpak Stikstof (PAS) van het ministerie van Economische Zaken (EZ).

Dat NVV weer aan tafel zou zijn geschoven in dit overleg, werd de afgelopen dagen door diverse media gesuggereerd naar aanleiding van een brief van staatssecretaris Martijn van Dam (EZ) aan de Tweede Kamer.

NVV, NVP en NMV hebben wel een ambtelijk gesprek gehad naar aanleiding van de brief die de vakbonden eind januari stuurden aan Van Dam over het opschorten van het PAS-overleg, laat de varkenshoudersvakbond weten.

Reservepakket

In dit gesprek is afgesproken dat er een bestuurlijk overleg komt met de staatssecretaris over het voorgestelde extra reservepakket maatregelen. NVV zit dus vooralsnog niet aan de tafel bij het reguliere PAS-overleg.

De NVV stapte eind januari samen met NVP (pluimveehouders) en NMV (melkveehouders) uit het PAS-overleg. Deze organisaties accepteerden het niet dat zij niet werden gekend in de ontwikkeling van een extra reservepakket aan Generieke Maatregelen door het ministerie samen met de provincies en gemeenten.

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  20° / 15°
  70 %
 • Dinsdag
  17° / 10°
  20 %
 • Woensdag
  15° / 11°
  50 %
Meer weer