Rusthoeve+in+trek+bij+akkerbouwers
Nieuws
© Nieuwe Oogst

Rusthoeve in trek bij akkerbouwers

CZAV schat dat woensdag wellicht zo'n drieduizend belangstellenden de opendag van CZAV en proefboerderij Rusthoeve in Colijnsplaat bezochten.

Adjunct-directeur Ko Francke van CZAV gaat ervan uit dat er tijdens deze editie iets meer bezoekers waren dan vorig jaar. Toen kwam het bezoekersaantal op ruim 2700.

De omstandigheden voor een opendag met acht verschillende rondleidingen langs proefvelden leken vanmorgen aanvankelijk heel gunstig. In de loop van de middag echter trokken enkele flinke buien over Colijnsplaats.

Cichoreiplatform

Naast graan, aardappelen, uien, suikerbieten voerde één van de rondleiding dit jaar langs het Cichorei Innovatie Platform. Hier presenteerden CZAV en Sensus diverse proeven in cichorei die allemaal in het teken staan van verdere teeltoptimalisatie.

Naast het buitenprogramma verzorgde CZAV samen met ZLTO een aantal workshops waarbij High Tech Farming centraal stond. De stands van ketenpartners in de akkerbouwsector op het bedrijvenplein sloten zoveel mogelijk aan op dit thema.

Weer

 • Donderdag
  22° / 7°
  20 %
 • Vrijdag
  23° / 9°
  20 %
 • Zaterdag
  18° / 9°
  20 %
Meer weer