Quality+Carrot+Centre+voor+peenonderzoek
© Nieuwe Oogst

Quality Carrot Centre voor peenonderzoek

DLV Plant en proefboerderij Rusthoeve starten dit seizoen met praktijkonderzoek Peen.

Het praktijkonderzoek is gericht op maatregelen die topkwaliteit van peen garanderen met een hoge opbrengstzekerheid.

DLV Plant en proefboerderij Rusthoeve voeren het onderzoek uit onder de naam Quality Carrot Centre. Beide organisaties omschrijven peen als kennisintensief gewas waarbij diverse teeltaspecten en teeltconcepten in ontwikkeling zijn.

Onderzoeksthema's

In samenwerking met diverse opdrachtgevers en adviseurs wordt dit jaar gestart met divers onderzoek. Thema's zijn onder meer rassenvergelijking, gebruik van gefractioneerd zaad, werken met Terraseed voor onkruidbeheersing, rugopbouwsystemen en loofsnijden.

Het onderzoek heeft veelal een innovatief karakter, waarbij ontwikkelingen uit het buitenland toepasbaar worden gemaakt voor Nederlandse omstandigheden. Het onderzoek vindt plaats in de Noordoostpolder op praktijkbedrijven en in Zuidwest-Nederland op de Rusthoeve.

Weer

 • Zaterdag
  15° / 11°
  10 %
 • Zondag
  14° / 13°
  90 %
 • Maandag
  12° / 8°
  20 %
Meer weer