%27Precies+telen+goed+voor+kwaliteit+ui%27
Nieuws
© Nieuwe Oogst

'Precies telen goed voor kwaliteit ui'

Op tijd oogsten is belangrijk voor de kwaliteit en bewaarbaarheid van uien, maar precisie in de teelt is ook erg belangrijk. Dat zegt Luc Remijn van DLV Plant.

Remijn nodigt telers uit bij de uienproeven in Colijnsplaat te komen kijken en mee te discussiëren over de relatie tussen teelt en kwaliteit.

kenniscentrum voor de uienteelt UIKC houdt op 28 augustus op proefbedrijf Rusthoeve de jaarlijkse uiendag met dit jaar als thema 'Kwaliteit door precisie'.

Koprot

Kwaliteitsproblemen door koprot en andere problemen in teelt en bewaring van de ui vragen om aanvulling van de kennis in de uienketen van zaad tot exportbestemming.

Telers kunnen 28 augustus proeven en demo's bekijken met gewasbescherming, bemesting, mechanisatie en gps-gestuurde werktuigen.

Onion Plaza

Verdachte of zieke planten kunnen voor een consult naar de uiendokter in de centrale tent. Die tent is voor deze dag 'Onion Plaza' genoemd.

Voor de telers ligt een poster klaar met daarop de uienziekten afgebeeld. In de UInfotheek is veel schriftelijke informatie over de uienteelt te vinden.

Uitje voor telers

De uiendag van UIKC is het grootste jaarlijkse zomerevenement rond de ui. De dag trekt telers uit het zuidwesten van het land, uit de rest van Nederland en steeds meer uit België en andere landen.

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  19° / 11°
  50 %
 • Dinsdag
  17° / 10°
  20 %
 • Woensdag
  18° / 10°
  10 %
Meer weer