CZAV met traditie en actualiteit op Rusthoeve

Graan, aardappel en ui zijn traditionele elementen op de Open Dag van CZAV op de Rusthoeve. Met wortelvliegproeven in knolselderij en met het bodemgezondheidsplein pakt de Zeeuwse coöperatie actuele thema's op.

CZAV+met+traditie+en+actualiteit+op+Rusthoeve
© Nieuwe Oogst

De derde woensdag van juni is de vaste dag voor de Open Dag die CZAV met de Rusthoeve organiseert. Dit jaar valt de dag op 18 juni. Volgens Bram de Visser van CZAV liggen er veel mooie proeven en demo's die duidelijke effecten van de behandelingen laten zien.

Telers komen graag de tarwerassen bekijken en kunnen daar de duidelijke verschillen in aantasting door gele roest zien. Ras en behandeling zijn sterk van invloed op hoe het gewas erop staat.

Gewassen en voetbal

Bedrijfsleider Sam de Vlieger van de Rusthoeve trekt de eindsprint met zijn team om op deze best bezochte dag van het jaar alles voor het publiek uit de kast te halen. Zelfs voor de voetbalwedstrijd tegen Australië staan aan het eind van de dag tv-schermen klaar.

Mooi weer is traditie op de Open Dag. Verder blijkt dat telers half juni gemakkelijker een dagdeel naar de Rusthoeve kunnen komen dan later in de zomer en begin herfst, ervaart de organisatie. CZAV nodigt alle klanten uit, grotendeels lid van de coöperatie. Hoofdsponsors ZLTO en Rabobank\Interpolis trekken samen ook veel extra bezoek op de vrij toegankelijke dag.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  0° / -4°
  10 %
 • Zaterdag
  2° / -4°
  20 %
 • Zondag
  3° / -3°
  20 %
Meer weer