Herstructurering Bollenstreek op koers

De Greenport Ontwikkelingsmaatschappij (GOM) ligt op schema met de herstructurering van de Duin- en Bollenstreek.

Herstructurering+Bollenstreek+op+koers
© GOM

Inmiddels is ruim 14 hectare aan bedrijfsopstallen gesloopt ten gunste van nieuw, open bollenlandschap. Daarnaast is zo'n 30 hectare aan bollengrondcompensatie gecontracteerd en liggen er afspraken voor de realisatie van ruim 125 greenportwoningen.

Dat heeft de GOM maandag bekendgemaakt tijdens de presentatie van het jaarverslag over 2015.

Schaalvergroting

Ten opzichte van de totale herstructureringsopgave ligt daarmee op schema. Daarbij merkt de GOM dat de markt en economie herstellen en bedrijven weer zoeken naar mogelijkheden voor schaalvergroting.

Ook de woningmarkt trekt aan en het gevolg daarvan is dat de belangstelling voor de bouw van greenportwoningen toeneemt.

Verkaveling

De totale herstructureringsopgave in de Greenport vraagt een investering 150 miljoen euro, volgens het Masterplan van de GOM.

Dat bedrag is nodig voor het slopen van 78 hectare verouderd en verrommeld vastgoed, verkaveling van 400 hectare teeltareaal en 90 hectare bollengrondcompensatie.

Bulb Trade Park

Daarnaast staat het masterplan voor de ontwikkeling van Bulb Trade Park en GreenhousePark, zeshonderd greenportwoningen en investeringen in landschap- en groen.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    11° / 2°
    50 %
  • Zaterdag
    17° / 5°
    70 %
Meer weer