Tevredenheid+vernieuwing+Bollenstreek
Nieuws
© Wikimedia

Tevredenheid vernieuwing Bollenstreek

De Greenport Ontwikkelingsmaatschappij Duin- en Bollengrond functioneert effectief als instrument voor de Bollengrondcompensatie en ruimtelijke vernieuwing van de Duin- en Bollenstreek.

Dat stelt Zuid-Hollands gedeputeerde Bom-Lemstra tevreden vast in reactie op de jaarlijkse rapportage bollengrondbalans voor 2014.

Het Eersteklas bollenareaal wordt op peil gehouden op een manier waarbij meer verrommeling wordt opgeruimd dan geëist en minder grasland wordt omgespoten dan gevraagd, schrijft de gedeputeerde aan de Commissie Ruimte en Leefomgeving.

Alles gecompenseerd

De GOM heeft in de periode van 2011 tot en met 2014 alle ontrokken eersteklas bollengrond gecompenseerd en zelfs 2,5 hectare meer gerealiseerd.

Dit gebeurde in een verhouding van 48 procent saneren van verrommeling, 37 procent opwaarderen van tweedeklas bollengrond en 15 procent omspuiten graslanden.

Contracten

Daarnaast meldt de GOM dat er een nog niet gerealiseerde contracteringsportefeuille ligt van 27,1 hectare bollengrondcompensatie en 24,3 hectare nieuw te produceren bollengrond.

Weer

 • Donderdag
  6° / 5°
  90 %
 • Vrijdag
  7° / 4°
  90 %
 • Zaterdag
  4° / 0°
  10 %
Meer weer