Aanleg+Duinpolderweg+op+losse+schroeven
Nieuws
© Bron: rijnstreekbusiness.nl/

Aanleg Duinpolderweg op losse schroeven

De Zuid-Hollandse Staten hebben gisteren een streep gezet door het huidige plan van de Duinpolderweg door de Duin- en Bollenstreek.

Bijna alle partijen zien de weg door de Duin- en Bollenstreek tussen de N206 en A4 niet zitten. Ook gedeputeerde Ingrid de Bondt gaf woensdag tijdens de commissievergadering Verkeer & Milieu aan dat er een beter plan voor de weg moet komen. Zij deed nauwelijks een poging om het huidige plan te verdedigen.

Vooral de linkse fracties, maar ook de VVD zijn kritisch over nut en noodzaak van de weg, waarvoor bollentelers grond moeten inleveren. De partijen vinden dat er beter moet worden gekeken naar lokale oplossingen om de ontsluiting van de greenport te verbeteren.

Tussenfase

Uit de vergadering bleek dat de financiering van de Duinpolderweg nog niet rond is, omdat het Rijk niet mee wil betalen.

Ook ontbreekt een probleemanalyse en is er veel onduidelijkheid over hoeveel woningen er in de toekomst rond de weg verrijzen. Verder bleek uit de plannen dat het advies van de commissie-MER niet goed is opgevolgd.

De Bondt gaat nu een 'tussenfase' instellen om zich te bezinnen op de consequenties van het afblazen van het huidige plan.

Ook bekijkt ze met welk aangepast voorstel zij alsnog komt. Vast staat wel dat er voor de Statenverkiezingen van 18 maart geen verdere stappen worden gezet.

Verzet

Tegen het huidige plan voor de Duinpolderweg is veel verzet van bewoners uit de Duin- en Bollenstreek. Ook LTO Noord heeft grote vraagtekens.

Zij vreest dat de weg ten koste gaat van het areaal landbouwgrond en pleit daarom voor een integraal plan dat aansluit op de bestaande infrastructuur.

Weer

 • Dinsdag
  9° / 4°
  90 %
 • Woensdag
  10° / 6°
  70 %
 • Donderdag
  9° / 8°
  70 %
Meer weer