Boek+over+Bollenstreek+gepubliceerd
Nieuws
© Jos Beugelsdijk

Boek over Bollenstreek gepubliceerd

Het eerste exemplaar van het boek 'De Bollenstreek, landschap en erfgoed van de bloembollencultuur' is deze week verschenen aan de bestuurders van de gemeenten in de Bollenstreek.

De presentatie vond plaats in het gemeentehuis van Teylingen tijdens een bijeenkomst met bijna honderd genodigden.

Willem de Jong, voorzitter van het CultuurHistorisch Genootschap (CHG) Duin- en Bollenstreek, overhandigde het eerste exemplaar van het boek aan Jos Wienen, portefeuillehouder Ruimte van Holland Rijnland.

Bollenfamilies

Het boek gaat over landschap, bollenteelt en de mensen, de bloembollenfamilies, als bepalende factor voor de ontwikkeling van de Bollenstreek zoals die nu is.

Volgens eindredacteur Marca Bultink leest het boek als een landschapsbiografie van het gebied.

Cultuurlandschap

'Bijna twee eeuwen bloembollencultuur hebben in de Duin- en Bollenstreek hun sporen nagelaten. Ondernemende families veranderden duinen en bossen in een bloeiend cultuurlandschap.'

Zij gaven het landschap zowel een economische als toeristische functie. Bloembollenkwekers en -handelaren bouwden bollenschuren en exportbedrijven, maar ook villa's en woonhuizen voor zichzelf en voor hun personeel.'

450 foto's

Het boek is fraai vormgegeven door Job Verdoes uit Lisse. Het boek telt 192 pagina's en bevat 450 foto's, kaarten en andere illustraties. Dankzij subsidies van Holland Rijnland en de Rabobank Bollenstreek bedraagt de winkelprijs slechts € 25,-.

Het boek is verkrijgbaar bij boekhandels en toeristencentra in de Bollenstreek en via www.bollenerfgoed.nl

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  6° / 4°
  60 %
 • Vrijdag
  6° / 3°
  70 %
 • Zaterdag
  5° / 1°
  20 %
Meer weer