RVO+krijgt+een+6%2C7+van+agrari%C3%ABrs
Nieuws
© Twan Wiermans

RVO krijgt een 6,7 van agrariërs

Ondernemers die tot 9 mei hun Gecombineerde opgave indienden bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) gaven gemiddeld een 6,7 als rapportcijfer.

Tijdens de indienperiode van de Gecombineerde opgave 2016 heeft RVO ondernemers wekelijks gevraagd naar hun ervaring bij het invullen van Mijn percelen en de Gecombineerde opgave.

Ondernemers konden ook hun opmerkingen en tips doorgeven.

Tevredenheid

Het gemiddelde rapportcijfer over de laatste week is een 6,5. Over de eerste zes weken samen is het klanttevredenheidscijfer een 6,7.

In de zesde week scoort vooral de telefonische bereikbaarheid niet goed. Daar staat tegenover dat de overige aspecten van de telefonische dienstverlening wel goed scoren. Het gaat dan om de duidelijkheid en bruikbaarheid van het antwoord en de vriendelijkheid van de medewerkers.

Zelf invullen

Het overgrote deel van de respondenten (93 procent) heeft de Gecombineerde opgave al eerder digitaal gedaan. Dit percentage vertoont over de eerste weken weinig schommeling.

Het percentage respondenten dat de opgave zelf invult daalt - na een opleving in de vijfde week - deze week weer verder naar 45 procent. 35 procent heeft de hulp ingeroepen van een adviseur, 10 procent heeft een familielid laten meekijken.

Vindbaarheid

De vindbaarheid van de informatie over de Gecombineerde opgave bleek helaas nog niet heel goed. Het vinden van de knop waarmee ondernemers toegang krijgen tot het digitale formulier en het inloggen is toegenomen.

Bij LTO Nederland hebben zich de laatste weken nog veel boeren en tuinders gemeld die niet weten of ze toeslagrechten uit het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid (GLB) krijgen.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  17° / 12°
  70 %
 • Maandag
  20° / 13°
  40 %
 • Dinsdag
  18° / 13°
  70 %
Meer weer