Gemertse+asperge+lekkerste+van+2016
Nieuws
© Studio Van Assendelft

Gemertse asperge lekkerste van 2016

Peter en Jolanda van der Heijden uit Gemert hebben de lekkerste asperges van Noord-Brabant. Daarom ontvingen zij de bijbehorende trofee van de verkiezing van het Brabants Asperge Genootschap.

Uit 37 ingestuurde monsters van AA-asperges pikte de tienkoppige jury de zesdejaars Cumulus van de Gemertse telers eruit als lekkerste asperge. Het witte goud werd beoordeeld op geur, kleur, beet, smaak en nasmaak.

Peter van der Heijden is blij met de prijs. 'Het is een mooie eer en het is volgens ingewijden goed voor de huisverkoop. Maar van die extra drukte is nu natuurlijk nog niet zo veel te merken. Met dit weer denken mensen eerder aan stamppot dan aan asperges.'

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  13° / 4°
  30 %
 • Donderdag
  10° / 2°
  20 %
 • Vrijdag
  10° / 2°
  10 %
Meer weer