Gemertse+asperge+lekkerste+van+2016
Nieuws
© Studio Van Assendelft

Gemertse asperge lekkerste van 2016

Peter en Jolanda van der Heijden uit Gemert hebben de lekkerste asperges van Noord-Brabant. Maandag ontvingen zij de bijbehorende trofee van de verkiezing van het Brabants Asperge Genootschap.

Uit 37 ingestuurde monsters van AA-asperges pikte de tienkoppige jury precies een week geleden de zesdejaars Cumulus van de Gemertse telers eruit als lekkerste asperge. Tijdens de officiële opening van het Brabantse aspergeseizoen 2016, op maandag 25 april, is op Kasteel Maurick in Vught de trofee uitgereikt aan Van der Heijden.

Het witte goud werd beoordeeld op geur, kleur, beet, smaak en nasmaak.

Mooie eer

Peter van der Heijden is blij met de prijs: 'Het is een mooie eer en het is volgens ingewijden goed voor de huisverkoop. Maar van die extra drukte is nu natuurlijk nog niet zo veel te merken. Met dit weer denken mensen eerder aan stamppot dan aan asperges.'

Het is de eerste keer dat de Gemertse aspergetelers de prijs winnen. 'We doen al verschillende jaren mee en zijn één keer tweede geworden.'

Borden

Van der Heijden wil de gewonnen titel gebruiken als pr voor de huisverkoop. 'Er staan al borden bij de invalswegen van Gemert en daar wil ik bij vermelden dat wij de lekkerste asperges hebben. Ook heb ik onze lekkerste asperges al uitgereikt aan de burgemeester van Gemert. Het is al op allerlei manieren in de media verschenen, dus eigenlijk gaat die pr vanzelf.'

Weer

 • Dinsdag
  17° / 2°
  20 %
 • Woensdag
  13° / 4°
  30 %
 • Donderdag
  9° / 4°
  40 %
Meer weer