Limburgse+asperges+op+kaart+Tweede+Kamer
Nieuws
© Dirk Hol

Limburgse asperges op kaart Tweede Kamer

In de Tweede Kamer stonden afgelopen week Limburgse asperges op het menu. De koks van het Kamerrestaurant hebben hapjes bereid van Limburgse asperges.


Het witte goud is dinsdag in Den Haag afgeleverd door Mat Kersten, de voorzitter van Aspergegilde Peel en Maas. De vier kistjes asperges waren maandag gestoken in Beringe en zijn dinsdag naar Den Haag gebracht.

De ‘aspergeweek’ was een initiatief van Tweede Kamerlid Mustafa Amhaouch (CDA), die zelf afkomstig is uit de regio Peel en Maas. Hij is dit jaar een van de ambassadeurs van het Aspergegilde, wat betekent dat hij het witte goud dit seizoen zal promoten.

Weer

 • Maandag
  23° / 9°
  10 %
 • Dinsdag
  19° / 14°
  70 %
 • Woensdag
  18° / 12°
  50 %
Meer weer