Hartenkreet+van+jonge+melkveehouder
Nieuws
© Tom Dekker

Hartenkreet van jonge melkveehouder

Melkveehouder Tom Dekker uit Nijeveen vraagt burgers via Facebook om respect te hebben voor boeren. Zijn hartenkreet op Facebook is in korte tijd al zo'n 7.000 keer gedeeld.

Dekker vertelt dat boeren in slecht weer verkeren en volgens hem doet de overheid daar nog een schepje bovenop, zo zegt hij in een radio-uitzending van RTV Drenthe.

Misser

Hij vindt dat de boeren ten onrechte te vaak in het verdomhoekje worden gedrukt, en daar is de overheid ook zeker schuldig aan. De toenemende regeldruk is volgens hem een ramp voor boeren.

Een grote misser is in zijn ogen het afschaffen van het Ministerie van Landbouw. 'We worden maar bij economische zaken gedrukt, want ach die boeren, dat stellen niets voor. Terwijl het wel de agrarische sector is geweest die Nederland nog een beetje door de crisis heeft getrokken.'

Weidevogels

Volgens Dekker worden boeren door allerlei 'anti-partijen' weggezet als moordenaars en vervuilers. 'Kijk bijvoorbeeld maar eens naar de discussie over de weidevogels, waarvan veel soorten niet meer in het land te vinden zijn.

Ook dat zou de schuld zijn van de boeren, omdat we de nesten wegmaaien en onderploegen. Helemaal niet waar. Als boer let je daar juist goed op, je beschermt wat je beschermen kan. Maar ondertussen vreten de buizerds, de kraaien, de ooievaars en de vossen de nesten van de weidevogels leeg.'

Aardig zijn

Op zijn Facebookpagina vraagt hij burgers een beetje aardig te zijn voor de boeren. 'Steek de hand op als ze voorbij rijden met de trekker en denk bij jezelf, blij dat we die boeren hebben! Dankzij hun hebben we altijd, goed en veilig voedsel!'

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  7° / -3°
  10 %
 • Zondag
  6° / -2°
  10 %
 • Maandag
  5° / 0°
  10 %
Meer weer