LTO+Groningen+blij+met+ruimte+veehouderij
Nieuws
© Nieuwe Oogst

LTO Groningen blij met ruimte veehouderij

LTO Noord Groningen is blij met de 'doorbraak' in het intensieve veehouderijbeleid van provincie Groningen. De provincie haalt het slot af van de bedrijven in gele en groene gebieden.

'We zijn opgelucht dat de provincie het beleid conform het collegeakkoord doorzet', stelt bestuurslid van LTO Noord Alma den Hertog.

In de concept-omgevingsvisie wilde Groningen een streep halen door de ontwikkeling van negentig intensieve veehouderijen.

Daarnaast gaat LTO Noord in overleg met de provincie over verduurzaming van de sector. Hiervoor hebben ze tot 1 januari 2019 de tijd.

Containerbegrip

'Met het flankerend beleid zijn wij heel tevreden. We hebben stevig gereageerd op het op slot zetten van de sector. Daarmee blokkeer je alleen maar mogelijkheden om te investeren en te ontwikkelingen richting dierenwelzijn en duurzaamheid', aldus Den Hertog.

Duurzaamheid is een containerbegrip, erkent de bestuurster. 'Daar moeten we de komende drie jaar handen en voeten aan geven.'

Verdienmodel

De inzet van LTO Noord is om duurzaamheid te verbinden aan een verdienmodel. 'Consumenten moeten zich beseffen dat voor een goed product dat veel aandacht heeft gekregen ook een goede prijs betaald moet worden.'

Weer

 • Zaterdag
  12° / 0°
  10 %
 • Zondag
  13° / 3°
  20 %
 • Maandag
  15° / 3°
  20 %
Meer weer