Minder wateroverlast bij Twentekanaal

De grondwaterstand rond de zijtak van het Twentekanaal bij Bornerbroek herstelt zich langzaam maar zeker. Dat valt af te lezen in de peilbuizen die in het gebied staan.

Minder+wateroverlast+bij+Twentekanaal
© Photoholland

Rijkswaterstaat heeft tussen november 2015 tot en met februari 2016 schoon slib aangebracht op de bodem van de zijtak. Dat was nodig omdat het Twentekanaal lekte nadat het was verdiept. Deze ingreep zorgde voor veel kwel en wateroverlast in de nabij gelegen weilanden.

Hoewel de werkzaamheden recentelijk zijn afgerond, is sinds het aanbrengen van de slib een voorzichtige daling van de grondwaterstanden te zien.

Hoewel vanwege de tijd van het jaar de grondwaterstanden overal dalen is de daling nabij het kanaal onevenredig groter ten opzichte van de standen verder van het kanaal af.

Doorkijk

De verwachting is dat de trend die is ingezet in de loop van het jaar doorzet. Op basis van eerdere modelberekeningen is de verwachting dat de grondwaterstand, in de nabijheid van de zijtak van het Twentekanaal, maximaal 30 cm zal afnemen.

Dan is het beoogde doel van het project, het grondwaterniveau van 2001, bereikt.

Grondwaterstand

De komende maanden blijft Rijkswaterstaat de situatie monitoren, om het verloop in de grondwaterstand te volgen. Deze zomer worden nieuwe resultaten bekend gemaakt.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Woensdag
    10° / 3°
    50 %
  • Donderdag
    10° / 2°
    20 %
  • Vrijdag
    11° / 4°
    70 %
Meer weer