Bruggen+Twentekanaal+versterkt
Nieuws
© ruben meijerink

Bruggen Twentekanaal versterkt

Het rijk, provincie Overijssel en gemeenten Lochem en Hof van Twente gaan vier belangrijke bruggen over het Twentekanaal versterken. Daarmee is 2,9 miljoen euro gemoeid. Dat bedrag wordt gelijkelijk verdeeld over het ministerie van Infrastructuur en de regionale partners.

Het gaat om de Ehzerbrug in Lochem en de Dorrebrug, Warmtinkbrug en Markelosebrug in Hof van Twente. Dat is vastgelegd in een bestuursovereenkomst.

De bruggen hebben op dit moment onvoldoende draagkracht om het steeds zwaardere vracht- en landbouwverkeer te verwerken.

Lastbeperkingen

Daarom gelden er lastbeperkingen, waardoor veel landbouwverkeer extra kilometers moet maken. Door de bruggen te versterken, hoeft dat niet meer.

Gemeente Lochem besluit half oktober of zij samen met het rijk ook de Lochemsebrug tijdelijk gaat versterken tot er een nieuwe rondweg met nieuwe brug is aangelegd.

Landbouwverkeer

Het ministerie en de regio hebben gezamenlijk onderzoek uitgevoerd naar het belang van deze bruggen voor het vracht- en landbouwverkeer.

De bruggen zelf zijn in beheer en in eigendom bij het rijk. De gemeenten en provincie Overijssel (Markelosebrug) beheren de wegen op de bruggen.

Maatregelen

Rijkswaterstaat voert als beheerder en eigenaar van de bruggen de maatregelen uit. Rijkswaterstaat en de betrokken wegbeheerders voeren overleg over de planning van de maatregelen.

Weer

 • Woensdag
  18° / 13°
  50 %
 • Donderdag
  19° / 12°
  60 %
 • Vrijdag
  18° / 13°
  50 %
Meer weer