Toch opknapbeurt voor Twentekanaal

Drie jaar eerder dan gepland, krijgt de zijtak van het Twentekanaal naar Almelo al in 2015 een afdekkende kleilaag op de bodem. De kwelreducerende kleilaag komt in de zijtak van het Twentekanaal naar Almelo, het gebied tussen de A1 en de A35.

Toch+opknapbeurt+voor+Twentekanaal
© Willem Dijkema

Rijkswaterstaat en waterschap Vechtstromen gaan daarmee de problemen met kwelwater in de omgeving van het kanaal oplossen. Boeren rond de zijtak hebben sinds het uitbaggeren van het Twentekanaal last van kwel.

Bij het baggeren in 2010 is de bodem van het kanaal lekgeraakt. Daardoor kwelde brak water op in de perceelsloten, wat voorheen nooit het geval was.

Maatwerk

Aanvankelijk leek de oplossing van probleem te liggen bij maatwerk: sloten zouden vaker worden schoongemaakt en er zou drainage worden aangelegd. Ook kregen boeren de toezegging dat ze schade konden verhalen.

Pas met de verruiming van het Twentekanaal in 2017-2018 zou het lek in het kanaal dan definitief worden gedicht. Maar nu is er een nieuwe en vooral betaalbare techniek gevonden om binnenkort al een nieuwe kleilaag in het kanaal te leggen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    14° / 8°
    20 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer