Meer+dan+half+miljoen+voor+bruggen
Nieuws
© ruben meijerink

Meer dan half miljoen voor bruggen

Gedeputeerde Staten (GS) van Overijssel willen 575.000 euro steken in de versterking van drie bruggen over het Twentekanaal.

De Markelosebrug, Dorrebrug en Warmtinkbrug zijn belangrijk voor de bereikbaarheid en economie in Twente en dienen geschikt te zijn voor al het zware vracht- en landbouwverkeer.

GS legt het investeringsvoorstel ter goedkeuring voor aan Provinciale Staten in de vergadering van 20 mei.

Beperkingen

Medio 2013 bleek uit onderzoek van het rijk, verantwoordelijk voor de bruggen over het Twentekanaal, dat van de 28 bruggen er vijftien onvoldoende draagkracht hebben voor het zwaardere vracht- en landbouwverkeer.

Om de veiligheid van het verkeer te waarborgen, heeft Rijkswaterstaat wegbeheerders gevraagd om passende maatregelen te nemen, meestal in de vorm van het instellen van aslast- of totaallast beperkingen.

Hierdoor moet zwaar vrachtverkeer omrijden wat een negatief effect heeft op de bereikbaarheid, economie en de leefbaarheid in het gebied.

Rendabel

Daarom hebben partijen besloten om te investeren in de versterking van de drie belangrijkste bruggen. De totale kosten voor de opknapbeurten zijn 2,2 miljoen euro. Ook het rijk en gemeente Hof van Twente dragen bij.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  19° / 7°
  40 %
 • Zondag
  20° / 7°
  10 %
 • Maandag
  22° / 8°
  10 %
Meer weer