LTO+wil+uitweg+voor+bruggen+Twentekanaal
Nieuws
© Willem Dijkema

LTO wil uitweg voor bruggen Twentekanaal

LTO Noord legt zich niet neer bij het besluit van de overheid om slechts een beperkt aantal van de 28 bruggen over het Twentekanaal te renoveren.

De overheid wil er drie opknappen omdat ze onvoldoende bestand zijn tegen de huidige verkeersbelasting. Veel bruggen worden intensief gebruikt voor landbouwverkeer omdat boeren aan weerszijden land hebben liggen.

Meerkosten

Voor dertien bruggen is renovatie niet nodig, stelt Rijkswaterstaat. Dat houdt in dat twaalf bruggen die eigenlijk niet meer voldoen, ook niet worden opgeknapt.

Dat levert meerkosten op voor de landbouw omdat boeren en loonwerkers dan moeten omrijden zodra ze met zwaarder materieel naar de overkant willen.

Inventarisatie

LTO Noord laat nu een inventarisatie uitvoeren om duidelijk te krijgen waar precies de knelpunten liggen en of er andere oplossingen voorhanden zijn, zoals herverkaveling.

'Daarnaast spreken we Rijkswaterstaat aan op hun verantwoordelijkheid. Als je een brug bouwt, moet je die ook voldoende onderhouden', zegt provinciaal bestuurder Peter Schrijver van LTO Noord Gelderland.

Weer

 • Zaterdag
  19° / 7°
  40 %
 • Zondag
  20° / 7°
  10 %
 • Maandag
  22° / 8°
  10 %
Meer weer