'Bruggen Oost-Nederland te licht voor boer'

Steeds meer bruggen en viaducten in Oost-Nederland worden afgesloten voor zwaar verkeer. Deze zijn onmisbaar voor agrarisch gerelateerd vervoer als diervoeders, levend vee, mest en de rijdende melkontvangst.

%27Bruggen+Oost%2DNederland+te+licht+voor+boer%27
© TLN

Het gaat vooral om bruggen in het buitengebied, waar over het algemeen niet veel verkeer over rijdt. In de Gelderse gemeente Epe bijvoorbeeld werden eind vorig jaar op een aantal bruggen gewichtsbeperkingen ingesteld.

Door de technische staat van de bruggen zou het niet verantwoord zijn om zwaar verkeer erover te laten rijden.

Bruggenbeleidsplan

Gemeente Epe heeft een bruggenbeleidsplan opgesteld. Een aantal bruggen is reeds vervangen of dat gebeurt op termijn. Hiervoor wordt de komende jaren structureel een beperkt geldbedrag gereserveerd.

Het duurt dan echter nog vele jaren voordat alle bruggen zijn vervangen. Tot die tijd blijven de gewichtsbeperkingen van kracht.

Sneller vervangen

Transport en Logistiek Nederland (TLN), verladersorganisatie EVO, VNO-NCW Midden en Bouwend Nederland roepen gemeente Epe op om de bruggen sneller te vervangen.

Deze organisaties dringen er ook bij andere gemeenten in Oost-Nederland op aan om voldoende geld voor onderhoud en versteviging/vervanging vrij te maken.

Twentekanaal

Het gaat dan om onder meer diverse bruggen over het Twentekanaal tussen Zutphen en Twente. In gemeente Almelo werd eind vorig jaar een brug afgesloten voor alle gemotoriseerde verkeer.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer