Opknapbeurt bruggen Twente en Achterhoek

Vijf bruggen in Twente en de Achterhoek worden opgeknapt. Het gaat om de Ehzerbrug en Lochemsebrug in Lochem en de Dorrebrug, Warmtinkbrug en Markelosebrug in Hof van Twente.

Opknapbeurt+bruggen+Twente+en+Achterhoek
© ruben meijerink

Dat maakte minister Melanie Schultz van Haegen van Infrastructuur en Milieu gisteren bekend. De opknapbeurt van de bruggen is onderdeel van nieuwe vervoersafspraken tussen de minister en de regio's in Nederland.

Met de eerder gemaakte afspraken erbij steekt het rijk tot en met 2028 in totaal 82 miljard euro in wegen, spoorwegen en vaarwegen in het land.

Afgesloten

Over de bruggen over het Twentekanaal is al een jaar veel discussie. Vorig jaar werd namelijk duidelijk dat Rijkswaterstaat de veiligheid van 15 van de 33 bruggen die over het Twentekanaal liggen, niet meer kan garanderen.

Dat betekent in de praktijk dat wegbeheerders beperkingen in de aslast of totaallast moesten opleggen. Zwaarder agrarisch verkeer kan nu geen gebruik meer maken van de bruggen.

Omrijden

Boeren, loonwerkers, tankwagens met melk (RMO's) en voerleveranciers moeten omrijden. Dat gebeurt in veel gevallen door dorpskernen en over wegen die daar niet op zijn berekend.

Met de opknapbeurt van de vijf genoemde bruggen wordt nu een deel van de problemen aangepakt. Over een oplossing voor de andere bruggen wordt nog gesproken. Daarbij is ook LTO Noord betrokken.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    14° / 8°
    20 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer