Ruim 400 scholieren leren over dode hoek

Ruim vierhonderd basisschoolkinderen van alle zes basisscholen in Smilde leerden vrijdagmiddag over de dode hoek op de landbouwfair op het bloembollenbedrijf van Eduard Daling in Smilde.

Ruim+400+scholieren+leren+over+dode+hoek
© NVT

LTO Noord Midden-Drenthe en het Drents Agrarisch Jongeren Kontakt (DAJK) hadden het evenement georganiseerd. Ruim vijftig boeren-vrijwilligers waren erbij betrokken.

De kinderen raakten spelenderwijs in aanraking met de varkenshouderij, akkerbouw, verkeersveiligheid, pluimveehouderij, melkveehouderij en bollenteelt.

Alle scholen gehad

Het evenement werd voor het derde jaar gehouden. Alle basisscholen in Midden-Drenthe hebben nu deelgenomen aan de landbouwfair, stelt Gert Veninga van LTO Noord.

Of er volgend jaar weer een evenement komt, daar bezint de organisatie zich nog op. 'Scholen zijn heel enthousiast. Ze willen graag een tweede keer deelnemen.'

Op de hoogte

Volgens vicevoorzitter Bert Zinger van het Drents Agrarisch Jongerkontakt (DAJK) is het van groot belang om de jeugd op de hoogte te brengen hoe het eraan toegaat in de land- en tuinbouw. 'Daarmee kweek je veel goodwill. Wij willen de kloof tussen de landbouw en maatschappij verder dichten. Die afstand wordt steeds groter.'

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  25° / 11°
  20 %
 • Dinsdag
  22° / 15°
  50 %
 • Woensdag
  23° / 13°
  20 %
Meer weer